Wandelen

Wandelen is gezond! Je bent op een prettige manier in beweging, in je eigen tempo en het maakt je hoofd leeg. Daarbij geeft het je de kans de omgeving te verkennen en op een andere wijze te bekijken. Er is in Regio Barneveld een divers aanbod in wandelingen. De Klompenpaden zijn goed vertegenwoordigd in o.a. het Paradijspad en het Griezeveensepad. Onze Toeristisch Informatie Punten hebben diverse wandelkaarten in het assortiment waaronder de kaarten van Staatsbosbeheer. Ook hebben zij een aanbod aan eigen wandelroutes in de winkel en o.a. op route.nl. Hieronder vind je een selectie!

Schaapskooi

Schaapskooiwandeling

Een van de wandelroutes in Garderen die je zeker moet gaan lopen is de Schaapskooiwandeling. Je start vanaf onze Garderense Molen De Hoop. Via het dorp loop je richting Boeschoten waar je meer dan alleen een Schaapskooi aantreft. Een route met hoge cultuurhistorische waarde!

Schaapskooiwandeling
Picknickmand

Knapzakwandeling

De knapzakwandeling is een Garderense TIP wandelroute. Je wandelt richting Meerveld ook wel het Veluwse Toscane genoemd. De wandeling voert je door een landschap dat gevormd is door werking van de natuurelementen in de prehistorie. 

Knapzakwandelroute
Boerenlandschap Paradijspad Klompenpaden

Klompenpaden

Wandelingen over Klompenpaden zijn een mooie manier om de natuur te verkennen en cultuurlandschappen te bewonderen. Regio Barneveld biedt schitterende routes zoals Paradijspad, Griezeveensepad, Terbroeksepad en aangrenzende zoals Appelpad en Uddelermeerpad.

Klompenpaden routes