Wandelen

Wandelen is gezond! Je bent op een prettige manier in beweging, in je eigen tempo en het maakt je hoofd leeg. Daarbij geeft het je de kans de omgeving te verkennen en op een andere wijze te bekijken. Er is in Regio Barneveld een divers aanbod in wandelingen. De Klompenpaden zijn goed vertegenwoordigd in o.a. het Paradijspad en het Griezeveensepad. Onze Toeristisch Informatie Punten hebben diverse wandelkaarten in het assortiment waaronder de kaarten van Staatsbosbeheer. Ook hebben zij een aanbod aan eigen wandelroutes. Hieronder vind je een selectie!

Schaapskooiwandeling

Een van de wandelroutes in Garderen die je zeker moet gaan lopen is de Schaapskooiwandeling van TIP Garderen. Je start altijd vanaf onze Garderense Molen De Hoop. En vervolgens wandel je via het dorp richting Boeschoten waar je meer dan alleen een Schaapskooi aantreft. De route heeft een hoge cultuurhistorische waarde!

Schaapskooi wandelroute

Knapzakwandeling

Alle wandelroutes van TIP Garderen starten vanaf de Garderense molen De Hoop, waar de Toeristische Informatiewinkel is gevestigd. De knapzakwandeling is dus geen uitzondering. Je wandelt richting Meerveld ook wel het Veluwse Toscane genoemd. De wandeling voert je door een landschap dat gevormd is door werking van de natuurelementen in de prehistorie.

Knapzakwandelroute